Svært mange ble med da Søgne gamle prestegård inviterte til Åpen mikrofon. Dikt, sang og artister som opptrådte for første gang, var bare noe av det publikum fikk oppleve.
Av Ivar Eidsaa
Silje Fjeldbraaten Nilsen i kulturetaten i Søgne hadde invitert til Åpen mikrofon på Søgne gamle prestegård nå på søndag, hvor sangere, musikere, gjøglere, skuespillere og andre som ønsker å fremføre det de måtte ha på hjertet, var hjertelig velkommen.
– Det er mange der ute som har et talent for sang, musikk, sceneperformance eller andre opptredener. Vi ønsker å gi disse en scene, sa en spent og forventningsfull Silje Fjeldbraaten Nilsen på forhånd.
Og ønsket hennes slo til. Nærmere 40 personer deltok, noen med sang og andre med dikt, det ble rett og slett en fin opplevelse.
Astrid Maurud var den av dem som stilte. Hun fremførte noen av de diktene hun har skrevet, flotte dikt til både ettertanke og refleksjon, blant annet «Er det noen der ute», skrevet i en vanskelig og utfordrende periode i livet.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Arnfinn Tangerud fra Søgne, fremførte låter hvor han har satt toner til dikt skrevet av Roy Thorsen, opprinnelig fra Søgne.
– Thorsen vokste opp i Ny-Hellesund, nærmere bestemt fra Havbukta, eiendommen som senere ble kjøpt og gitt til Vilhelm Krag. Roy Thorsen bodde i mange år nord for Los Angeles. Roy skrev flere dikt og noen av diktene har jeg satt melodi til, fortalte Tangerud.
Dermed fikk vi høre «What Christ would do», om hvor vanskelig det kan være når de små og store valgene i livet skal tas, og hvor oppfordringen i diktet var å skjele til hva Kristus ville ha valgt i de ulike situasjonene.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Tangerud sang også «I owe my life», Roy Thorsens hyllest til dem som har gått foran og heiet på ham og løftet ham fram.
Han avsluttet sin opptreden, med å fremføre diktet «Kristiansand», diktet som hverdagsdiktereren Sverre Svarten i sin tid skrev, som en hyllest til Kristiansand, også dette et dikt som Tangerud har satt toner til.
Sverre Svarten ble født på Vige 9. april 1910, og vokste opp i et hjem hvor faren drev sagbruk på Vige. Sverre ble sjømann, og var krigsseiler under 2. verdenskrig, og opplevde nok at nervene kunne ta overhånd. Han ble for mange kjent som hverdagsdikteren, hvor han ofte satt på trappen utenfor Domkirken, filosoferte og skrev sine dikt.
Harald Sørbye var også en av dem som opptrådte.
Artikkelen fortsetter under bildet.
– Musikk betyr mye, og jeg har spilt mye til hjemmebruk. Det å bruke Åpen mikrofon til å fremføre noe av musikken, er jo en god anledning, sa Sørbye, og fremførte blant annet «Kjærlighet så sterk», av Halvdan Sivertsen.