Søgne Håndballklubb har valgt å droppe treningsavgiften for minihåndballspillerne for å sikre en så rimelig inngangsbillett til å spille håndball, som mulig.
Av Ivar Eidsaa
– Vi har valgt å droppe treningsavgiften for minihåndballen for barn i 1.-3. klasse. Den er på noen hundre kroner per spiller, forteller styreleder i Søgne Håndballklubb, Gro Anita Kåsa Poulsen og nestleder Einar Bjelland.
Koster en hundrelapp
– Det betyr at de som ønsker å spille minihåndball ikke trenger å betale mer enn kontingenten på hundre kroner. Hundrelappen går med til å dekke forsikringspremien for hver enkelt spiller og andre forpliktelser som en idrettsklubb må betale for spillerne, sier Kåsa Poulsen.
– Vi vet at det kan være en stor utfordring for foreldre i en lavinntektsfamilie å sende barnet sitt på ulike idretts- og fritidsaktiviteter. Vi ønsker å gjøre inngangsbilletten så rimelig som mulig for disse. I tillegg tror vi at å slippe med en hundrelapp gjør det enklere for de foreldrene som har barn som ønsker å være med i annen idretts- eller fritidsaktivitet i tillegg til håndballen. Ingen familier skal oppleve at det «koster skjorta» dersom barnet ønsker å være med på to aktiviteter, sier Bjelland.
Styrkedråpen
For enkelte familier kan selv en hundrelapp være utfordrende å betale. Kåsa Poulsen forteller at det i Søgne finnes en støtteordning som har fått navnet Styrkedråpen. Denne administreres av Søgne Frivilligsentral.
Ordningen skal hjelpe lavinntektsfamilier som har barn og unge som ønsker å drive fritidsaktiviteter, men hvor foreldrene sliter med å innvilge ønsket fordi familien kanskje ikke har råd til å la dem bli med.
Mor og far, lag og foreninger kan på vegne av sitt barn få støtte til å dekke opplevelser, kontingent, treningsutstyr, deltakelse på turneringer og lignende.
Med største diskresjon
– Vi har en del spillere hos oss hvor vi på deres vegne søker om støtte. Dette håndterer vi med den største diskresjon, og det er bare en i klubben, som regel meg selv, som vet hvem dette gjelder, så foreldrene kan være sikre på at det ikke blir kjent for andre når man må søke om støtte, sier Kåsa Poulsen.
Einar Bjelland streker hvilken betydning det har at Søgne Håndballklubb samarbeider med sponsorer som ønsker å bidra på dette området.
– Vi har i dag et budsjett på 1,1 millioner kroner i året, noe som er mulig takket være de store hovedsponsorene våre; Søgne og Greipstad Sparebank, Repstad Anlegg, Coop Extra og Norsk Stål Hübert. Vi ser at den sosiale profilen vi legger opp til blir lagt merke til. Dette er noe sponsorene setter pris på, og de ser verdien av å legge til rette slik at barn og unge kan spille håndball, sier Einar Bjelland og Gro Anita Kåsa Poulsen.