Søgne historielag inviterer til foredrag med Margit Dale om mattradisjoner, det naturlige matstellet som er bærekraftig, og hvorfor det er mer aktuelt enn noensinne.
Mange kjenner kanskje til Margit Dale som matblogger, kokebokforfatter, programleder og politiker fra Valle. Nå kommer hun til Søgne gamle prestegård søndag 12. oktober med foredrag om mattradisjoner. Hun forteller hvorfor det gamle matstellet er mer aktuelt enn noensinne. Denne dagen blir det tradisjonsmat å få kjøpt i Prestegårdskaféen, Bondens Kolonial og 4640 selger lokalmat og i Bygdemuseet fyres baksteovnen opp til salg av deilig bakverk.
Margit Dale
Norsk matkultur er ikkje berre oppskrifter, men og verdiar, kunnskap og handlag som set oss i stand til å gjere naturlege råvarer om til god og sunn mat. Verdiar, kunnskap og handlag som har vorte utvikla gjennom hundreår, og som for berre nokre generasjonar sidan var avgjerande for at ein skulle klare seg sjølv.
– Dei siste 10 åra har eg jobba for å løfte dei fram og formidle dei på ein måte som gjer at dei treff eit stort publikum. Tradisjonar må brukast for at dei ikkje skal døy. Det er derfor viktig for meg å formidle og lære vekk. I februar 2024 fekk eg Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris for dette arbeidet, fortel Margit Dale.
I Prestegårdens kafé får du kjøpt vafler, søtbakst og en varmrett hver søndag kl. 12-16
Utstillingene på Prestegården er åpne kl. 12 – 16.
Velkommen!