Søgne Frivilligsentral er blitt en del av avdelingen for kultur- og innbyggerdialog i nye Kristiansand, har flyttet kontoret til innbyggertorget på Søgne bibliotek, og har fått bedre muligheter slik at daglig leder Heidi Johansen kan fremme frivillighetens kår i Søgne.
Av Ivar Eidsaa
– Frivilligheten blir bare enda mer viktig, fremholder Heidi Johansen. Der Søgne Frivilligsentral tidligere var organisert som en egen enhet og med noen kommunale tilskudd, er Frivilligsentralen i nye Kristiansand en del av avdelingen for kultur- og innbyggerdialog. Johansens stilling som tidligere var midlertidig, er nå blitt omgjort til en fast stilling.
– Denne omleggingen gjør at vi har fått økte muligheter til å satse, sier Johansen.
Før Songdalen, Søgne og Kristiansand ble slått sammen, ble det for frivilligsentralenes del gjennomført en mulighetsstudie. Lokale lag og foreninger spilte en aktiv rolle i å se på hvilke muligheter Frivilligsentralen har, og hvor det var naturlig å forsterke innsatsen. I kjølevannet av denne studien, ble det bestemt å flytte Søgne Frivilligsentrals lokaler fra Søgne omsorgssenter, til innbyggertorget i Søgne bibliotek.
– En sentral plassering gjør at flere finner frem til oss, mener Johansen.
– Vi ønsker å fremme frivilligheten i Søgne, og er avhengig av dialog med lag og foreninger, om hva som rører seg i bygda, slik at vi gir et tilbud som samsvarer med behovene, legger hun til.
Mailadressen til Søgne Frivilligsentral er: post@sogne.frivilligsentral.no – telefonnummeret er 48 29 58 12
Søgne Frivilligsentral har en rekke ulike tilbud:
Besøksvenn – et tilbud for mennesker som av ulike grunner ønsker mer kontakt med andre mennesker.
Bingo – bingo i Maries kafe på Søgne omsorgssenter, er åpen for alle. Arrangeres tirsdager fra kl. 16.45.
Datakurs for seniorer – et tilbud hvor seniorene kan lære seg å bruke PC, nettbrett og mobil. Oppstart litt senere i vår, men når det hele er i gang, er planen å møtes hver torsdag 13.00-15.00 i seniorsenterets lokaler i Søgne omsorgssenter.
Flyktningeguide – frivillige guider og flyktninger kobles sammen og møtes slik at flyktningene kan bli kjent med språk, kultur og lokalsamfunnet.
Lunch på Maries Kafe – lunch på Søgne omsorgssenter hver torsdag fra 12.00-14.00.
Lysthusets venner – hver tirsdag kl. 11.00 møtes frivillige og beboere på Søgne omsorgssenter i lysthuset i hagen til fellesskap og aktivitet.
Lyttevenn – en voksen som lytter til elevers lesing og forklarer vanskelige org og sammenhenger elevene ikke forstår.
Norsktreningskafe – hver torsdag mellom 14.30-15.30 i Søgne bibliotek.
Søgne Elvefestival – samarbeid med venneforeningen for Søgne gamle prestegård. Arrangeres andre søndag i september.
Søgne ruslegruppe – arrangeres tirsdager, avgang fra Esso Tangvall kl. 10.30.
Søgne turgruppe – arrangeres onsdager, avreise fra Esso Tangvall kl. 10.30l
Sittedans – arrangeres mandager kl. 11.00-13.00 på Søgne bo- og aktivitetssenter i Lundeveien, og er et samarbeid med Søgne Seniordans og Søgne menighet.
Åpent hus for kvinner og barn – hver mandag, onsdag og torsag kl. 11.00-14.0, samles til ulike aktiviteter. Holder til i Lundeveien 24.
Babysang – hver torsdag kl. 11.00 i Lundeveien 24.
Turgruppe på Lundeveien aktivitetssenter
Sang- og hyggekvelder – på Heimklang fredager kl. 19.00-22.00 – i regi av Søgne turgruppe.