Julemessen til NMS er som en bygdefest å regne i Greipstad. Da årets julemesse ble arrangert, var det stappfullt i Greipstad menighetshus.
Av Ivar Eidsaa
Tradisjonen er lang. I snart 55 år har NMS invitert til julemesse.
– Vi startet i sin tid i Betel, flyttet deretter til gymsalen på skolen, og da den nye ungdomsskolen stod ferdig, var det naturlig å arrangere messen der for å ta imot de mange som tradisjonelt kommer, sier Elin Hovda, en av ildsjelene i NMS-arbeidet i Greipstad.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Da menighetshuset på Nodeland stod ferdig, var det naturlig å legge messen dit, en nødvendighet, rett og slett, for messen er bare blitt enda mer populær med årene, og behovet for flere sitteplasser likeså.
Knertekoret var i år invitert til å opptre, og på plattformen stod det en flott bukett med unge sangere som sang av hjertens lyst.
– Knertekoret er et tilbud fra barn fra to år og oppover. Det pleier å være en 35 barn som kommer på øvelsene, annenhver mandag kl. 17.30, forteller dirigent Gunn Grødem, og legger til at koret har plass til enda flere barn.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Sokneprest Svein Arve Egeland var også invitert. Sammen med fem barn formidlet han historien om det gjenstridige juletreet, hvor det først ble mulig å få løs juletreet som skulle skaffes når også det minste barnet ble med og dro i treet for å få det løs.
– For i Guds rike er den minste den største, og Gud bruker de minste, sa Egeland, med henvisning til julens budskap om at det lille barnet i krybben var det som skulle bringe frelse til verden.
Det er mange som bidrar for at julemessen kan gjennomføres.
Artikkelen fortsetter under bildet.
– Det er to NMS kvinneforeninger her i bygda, og vi står sammen om arrangementet. Vi har fått hjelp av en lang rekke frivillige til å få til en god gjennomføring, fremholder Elin Hovda.
Hun takker varmt de mange som har bidradd med gevinster, være seg enkeltpersoner, bedrifter, butikker og andre som har gitt produkter, varer som går ut igjen som gevinster.
Artikkelen fortsetter under bildet.
– Det gjør at vi slipper å handle inn lite, så svært mye av det som kommer inn i loddsalget og kafeen, sender vi videre til NMS sitt hovedkontor i Stavanger, som bruker pengene til ulike prosjekter i NMS-regi, sier Elin Hovda.