Over 70 kom første gangen da Greipstad menighet inviterte til «Middag for alle» i Greipstad menighetshus, og enda flere gangen deretter. Menigheten har tydeligvis truffet en nerve og et behov.
Av Ivar Eidsaa
– Vi mente det ville være et behov for et slikt tilbud. Vi har jobbet en stund med å få dette på plass, og i april kunne vi for første gang ønske velkommen til «Middag for alle», forteller diakon Astrid Aasen.
Over 70 kom den første gangen. Både beboere på Fagermoen og Nodeland, fra Nodelandsheia og lenger opp i bygda kom, men også flyktninger og innvandrere.
Gruppen som har jobbet med å få etablert tilbudet var selvsagt spente på hvordan det ville gå gangen deretter. Da kom det enda flere.
Artikkelen fortsetter under bildet.
– Slikt motiverer
– Slikt motiverer, sier Astrid Aasen.
– Vi fortsetter tilbudet over sommerferien, bekrefter Guri Pedersen, en av dem som har sittet i arbeidsgruppen for å få dette til.
Det krever litt planlegging og ikke minst litt jobbing i forkant for å få etablert et slikt tilbud. I alt åtte frivillige står for matlagingen, serveringen, ryddingen og oppvasken.
Allerede i god tid før «Middag for alle» åpnet dørene når vi er på besøk, er det lang kø utenfor. Det er tydelig at dette er et tilbud som mange setter pris på.
– Et fint tilbud
– Vi kom da tilbudet startet og ville gjerne komme igjen. Dette er et fint tilbud. Maten smaker godt, og det sosiale er også viktig, sier Oddbjørn Follerås, en av dem som står klar for å få middagen servert.
– Vi ønsker å legge til rette for et godt fellesskap på tvers av alder, kultur og bakgrunn. Dette er et tilbud som passer for alle, fra de yngste til de eldste. Så har vi gjort det vi kan for å holde prisene så lave som mulig, slik at flest mulig kan ta turen, sier Astrid Aasen.
Gjennom arbeidet som menigheten driver, kommer medarbeiderne i kontakt med mange.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Mange er ensomme
– Det er mange som er ensomme, som sitter alene, og som kanskje har mistet sin livsledsager. I tillegg kommer alle dem som har flyttet til bygda og som kanskje ikke har et nettverk her lokalt. Det samme gjelder innvandrere og flyktninger som ønsker å bli integrert og kjent med lokalsamfunnet, sier Pedersen.
Når alle har fått maten og satt seg til bords, går praten livlig, hvor mange har en person man ikke har hilst på tidligere, ved sin side.
Barna freser rundt og storkoser seg, og middagsserveringen blir akkurat den møteplassen som Astrid Aasen og Guri Pedersen ønsker å legge til rette for.
Neste middagsservering finner sted i august, og serveringen vil bli annonsert på menighetens hjemmeside greipstadmenighet.no og på menighetens Facebook-side.