– Tilbudet vi gir her ute har fungert bra. Vi er et godt team. Psykolog Anette Haugjord fikk informert godt om hva Hele familiens hus i Songdalen kan gi av tilbud da ordfører Jan Oddvar Skisland, varaordfører Erik Rostoft og kommunaldirektør Camilla Dunsæd torsdag besøkte innbyggertorgene i både Søgne og Greipstad.
Av Ivar Eidsaa
– I dag arbeider det 35 personer ved Hele familiens hus, som omfatter helsestasjonen, familiesenteret, jordmor og helsesykepleier (tidligere helsesøster, red. anm.), kunne Rudjord fortelle.
– Det er stort sett de samme som arbeider her fortsatt. Noen endringer i forbindelse med kommunesammenslåingen, en av disse er at PPT-tjenesten avdeling vest flytter inn og skal ha base på rådhuset på Nodeland.
Felles skranke
– Det blir etter hvert en felles skranke for både bibliotek og innbyggertorg her. Da kan ressursene utnyttes godt, og det blir både et mer helhetlig tilbud og en bedre møteplass for dem som skal ta turen innom, informerte Ingunn Greibesland, som arbeider ved biblioteket.
– I dag har vi vært i Søgne og Songdalen. Vi er her for å bli bedre kjent med de lokale forholdene, og få informasjon om hvilke tilbud som innbyggertorget kan gi og snakke med ansatte og ellers dem vi møter om hvilke ønsker og behov de har, få input om lokalene fungerer og om de ansatte som har fått en ny arbeidsplass, har funnet seg godt til rette, sier varaordfører Erik Rostoft (Tverrpolitisk Folkeliste).
Formannskapet skal på rundtur
– I tillegg kommer at formannskapet skal rundt i bydelene for å få informasjon om de lokale forhold og hvilke utfordringer som gjelder. Den 12. februar skal vi til Søgne, og deretter står de andre bydelene for tur, sier Rostoft.
Han fremholder at hans ønske er aktiv innbyggerdialog på jevnlig basis, og at hjertesaken er innbyggerinvolvering og åpenhet i tidligere faser av større byutviklingsprosjekter, hvor det må tilrettelegges en bred dialog overfor idrettslag, frivillige organisasjoner og velforeninger. Dette ønsker han å gjøre på en slik måte at alle bydeler blir involvert i de store retningsvalgene.
– Det er fint å få innbyggerne i tale, høre hvilke tanker de har om ulike planprosesser og få høre de behov og ønsker de måtte ha, legger Rostoft til.