– Når man ser hvor mye det gir tilbake å være med i form av mestringsfølelse og et godt sosialt miljø, er det ikke vanskelig å engasjere seg. Det sier styreleder Irene Larsen Linjord i Søgne skolekorps i en tid hvor korpset søker nye musikanter.
Av Ivar Eidsaa
– Vi er en fin gjeng, smiler Larsen Linjord.
I kultursalen ved Søgne gamle prestegård sitter en god gjeng med musikanter klare. Dagens øvelse skal gjennomføres.
Et overraskende høyt antall musikanter har møtt frem, overraskende fordi flere oppslag i media har fortalt om idrettslag, korps og andre tilbud for barn og unge som har opplevd stort frafall under pandemien.
– Vi har også hatt frafall, men langt færre enn det vi kunne frykte, sier Larsen Linjord.
Mestring
Hun mener mye av årsaken er det fantastiske engasjementet som Roar Brostrøm som i september takket av som dirigent etter 12 flotte år, har lagt ned etter at Norge ble stengt ned i mars 2020.
– Han var flink til å se hver enkelt, med mål om at alle skulle kjenne på det å mestre. Han har med sin væremåte inngitt trygghet til musikantene. Under pandemien har vi gjennomført digitale og individuelle øvelser med musikantene og jobbet mye med ulike motivasjonstiltak, sier Irene Larsen Linjord.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Ikke vanskelig å engasjere seg
– Dette til tross, så har vi mistet mye øvelse – og også noen musikanter. Men det at det kommer 30 musikanter på øvelsen nå i dag, sier sitt. Det er en flott og engasjert gjeng som utgjør korpset, sier hun.
Det å kjenne på hva man som musikant får igjen, betyr selvsagt mye.
– Jeg har selv spilt i flere korps. Det er en fin gave å kjenne på den mestringsfølelsen det er å lære og beherske et instrument, og det å spille sammen med andre. Når man ser hva det gir musikantene tilbake, er det ikke vanskelig som foresatt å skulle engasjere seg, smiler hun.
Hun sier det å være med i korps gir mange gode minner.
Unikt miljø
– Miljøet er unikt og åpent for alle. Jeg skulle ønske at foreldre kan gi barna muligheten til å bli med i et korps. Det er en myt at det å ha barn med i et korps innebærer mye dugnadsarbeid for foreldre og foresatte. Hos oss er det styret som bærer det meste, og foreldrene inviteres med når det er behov, sier hun.
Det å være med i et korps gir mange høydepunkter. Et godt eksempel i så måte var det Søgne skolekorps sammen med andre lokale korps, i august gjennomførte en felleskonsert hvor også H. M. Kongens Gardes Musikkorps var med.
– Det er en konsert man kan leve lenge på, sier Larsen Linjord.
Irene Larsen Linjord og andre fra korpset skal senere i oktober besøke skolene i Søgne for å informere om korpset og hva det innebærer å bli med som musikant.
– Vi har en rekke aktiviteter som betyr mye for trivsel og en god musikalsk utvikling. Den årlige turen til Knaben, konsert under Hallowen-helgen, og andre temakonserter, er eksempler på slike.