Julekaffe, smultringer, bålpanne, julelys, julemusikk, nisse, hest og kjerre, juletilbud og julegleder. Det blir førjulsstemning og langåpent på Tangvall torsdag 18. desember til kl. 22.
Saken står i Julemagasinet/Fritidsnytt nr 9 2025 Bonus her er oppskrift på Annes grytebrød nederst.
– Siste torsdagen før julaften ønsker vi å gi folk litt ekstra julestemning på Tangvall. Butikkene på Tangvall Arena og i sentrum bugner av juletilbud og har åpent til kl. 22, inviterer senterleder Preben Thomassen.
Ekstra god julekaffe
Og det er ikke hva som helst som serveres av kaffe denne kvelden. Det er utsøkt julekaffe fra Sørlandsbedriften CEMO. Fritidsnytt blir invitert til Mjåvann der det lukter deilig nybrent kaffe på utsiden, og i lekre lokaler og showrom får vi servert kaffe og vist det nye kryddersortimentet i lekre bokser.
– Førjulstida er høysesong for oss. Da leverer vi gavepakker og produkter til mange kjeder og butikker fra Svalbard til Lindesnes, og også noe til Sverige og Danmark. Her på Mjåvann er vi sentralt basert med kort vei til transport, så det fungerer veldig greit, forteller daglig leder Lars Martin Fardal-Engedal.
Han synes det er viktig å profilere CEMO som en Sørlandsbedrift, som ligger i bydelen Søgne i dag.
CEMO tenker også lokalt på flere måter og Lars Martin forteller at de benytter Songvaar Vekst til pakking.
– De leverer helt perfekt, og er en viktig leverandør for oss, skryter Lars Martin.
Gavepakker etter idé fra Anne
Anne Thomassen har jobbet tre år i CEMO, og tidligere over 30 år i Søgne kommune. Hun stortrives i CEMO, og opplever å få brukt kreativiteten sin her med styling og i produksjonen.
– I år foreslo jeg å lage lekre gavepakker før jul, som både privatpersoner og bedrifter kan kjøpe. Det har i all beskjedenhet blitt en suksess, forteller Anne, og viser gaveesker med cellofan som inneholder mye godt fra CEMO, fristende dandert.

Anne viser en av de lekre gaveeskene hun har designet.
Smaksprøver på krydder
Anne og Edmund Ness skal servere julekaffe og herlige fristelser fra CEMO til alle som ønsker utenfor Gave & Interiørhuset (overfor MIX) denne torsdagskvelden.

Edmund skal også dele ut gratis smaksprøver på kaffe. Her får Preben en smak.
– Blir det skikkelig dårlig vær kan det være jeg står inne i butikken. Jeg gleder meg til å servere kaffe og herlige smaksprøver sammen med Edmund, inviterer Anne.
Hun viser oss også en imponerende krydderhylle med 90 varianter i nytt lekkert design.
– Det er vår designer Heidi Pettersen som har utformet de nye krydderboksene våre. Det er 20 år siden vi har endret designet på krydderboksene, men nå har vi både nye lufttette og lystette bokser og et utvidet sortiment fra 20 til 90 kryddersmaker, forteller Anne stolt.

Anne viser det nye designet på krydderboksen, og en av sine favoritter – vaniljesukker. Det smaker godt i risgrøt, anbefaler hun.
Krydderfavoritt?
– Å det er mye godt her, men jeg er veldig begeistret for vaniljesukkeret. Det smaker bare helt fantastisk. Jeg bruker det i baking og i riskrem, det gir en ekstra god smak, synes Anne.
I førjulstiden har hun laget kalender til barnebarna og forteller at hun selv må ha julemarsipan for å få den gode julestemningen.
Kvitteringslotteri
Sønnen (ja det er det) Preben Thomassen gleder seg til en flott førjulskveld på Tangvall Arena, og lover kvitteringslotteri med mor Annes flotte gaveesker.

Silje Hilton, markedsansvarlig for TangvallArena, Anne Thomassen i CEMO og senterleder Preben Thomassen inviterer til en nydelig førjulskveld for store og små på Tangvall!
– Her er det bare å ta turen til Tangvall og nyte kaffe, smultringer fra Edgars bakeri, nisse og mye annet. Kanskje treffer du også mange kjente til en hyggelig førjulsprat, supplerer markedsansvarlig Silje Hilton ved Tangvall Arena.
Mor Anne lager også mye god mat, og CEMO deler av hennes oppskrifter. Vi har fått dele oppskriften på Annes grytebrød:
ANNES GRYTEBRØD
Dette er et grytebrød med sprø og god skorpe og en luftig innside, stekt i jerngryte.

INGREDIENSER
Grytebrød (passer til gryte 4,2 liter I 24cm)
1 0 g fersk gjær
1 ss salt
1 ss honning
5 dl kaldt vann
600-700 g Cemo Pizza/focaccia mel
Tips: Hvis du vil gjøre grytebrødet litt sunnere kan du erstatte noe av hvetemelet med sammalt hvetemel, havregryn, chiafrø, linfrø, solsikkefrø eller sesamfrø. Pass på at deigen fortsatt er klissete.
Slik gjør du:
1. Smuldre gjæren i en stor bakebolle. Dryss over salt og tilsett honning. Hell i vannet og rør til gjæren og honningen er helt oppløst.
2. Tilsett melet litt etter litt mens du elter deigen i en kjøkkenmaskin i ca 10 minutter til deigen blir glatt og elastisk. Deigen skal være klissete, det er bedre å bruke litt mindre mel enn for mye.
3. Legg deigen i en hevebolle og dryss litt mel over toppen. Dekk til med plastfolie og sett bollen i kjøleskapet. La deigen heve i 12-15 timer, eller lenger hvis du har tid.
4. Forvarm ovnen til 250°C og sett inn jerngryten med lokk. Varm gryten i ca 15 minutter.
5. Når gryten er varm, dryss litt mel i bunnen og hell deigen forsiktig i gryten.
6. Legg på lokket og sett gryten inn i den varme ovnen. Stek brødet i 30 minutter med lokket på.
7. Senk temperaturen til 225°C, ta av lokket og dryss litt mel over brødet. Stek videre i 20-25 minutter uten lokk, til brødet har en gyllen og sprø skorpe.
8. Ta gryten ut av ovnen og tipp brødet ut på en rist. La brødet avkjøles på risten før du skjærer det opp og serverer.
Velbekomme!

