– Dette var en utrolig flott opplevelse. Det sier Silje Torsøe etter en hun som første artist ut markerte den offisielle åpningen av Studio B, Blå Kors Kristiansands nye studiosatsing, på Gimlekollen Mediehøgskole.
Av Ivar Eidsaa
Det har vært travle dager for Silje Torsøe etter at hun for noen uker siden lanserte albumet «Closer». Releasekonserter i Göteborg, og England er det blitt til, samt Kongsberg jazzfestival og flere andre konserter her hjemme, blant annet hos «Hos naboen» i Kristiansand.
Dagen før studiokonserten i Studio B, holdt hun konsert i Arendal, til stående applaus.
– Det føles godt, smiler Silje Torsøe.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Varm mottakelse
– Neste konsert ut blir i Lyngdal Kulturhus 29. mars hvor vi skal spille «Spill norsk», legger hun til. Konsert blir det også noe senere på Søgne gamle prestegård og på HR Nilsen i Oslo. Det arbeides også med noe i USA.
– Vi har fått en varm mottakelse på albumet, sier hun videre.
– Det var en helt ny og spennende opplevelse å skulle ha en studiokonsert, hvor publikum sitter med headset og får lyden rett på øret. Det blir ikke den samme kontakten med publikum, men til gjengjeld så er det jo et veldig lyttende publikum som sitter ringside fordi settingen er annerledes, sier hun.
Har fått realisert en drøm
Konserten markerte åpningen av Studio B.
– Dette studioet er helt unikt. Vi har fått realisert en drøm vi har båret på lenge. Studio B skal stimulere til aktivitet med konserter og oppsettinger, og skal komme alle virksomhetene i Blå Kors Kristiansand til gode. Det sier Ronnie Jacobsen om Studio B på Gimlekollen.
– Vi har lenge lekt med tanken om å bygge vårt eget audiovisuelle studio. I løpet av 2019 var vi i en kartleggingsprosess, og vi fikk nyss om at Roald Råsberg som hadde drevet Sanden Studio på Gimlekollen i 30 år ønsket å gi seg. Så fra og med 1. januar var Blå Kors Kristiansand leietaker av alle studiofascilitetene på Gimlekollen Mediesenter, forteller Ronnie Jacobsen.
– Et studio i verdenstoppen
– Dette er et studio i verdenstoppen. Studioet er helt unikt. Det fantes en del slike stor-studioer i Skandinavia på 80- og 90-tallet. Men da musikkbransjen gikk gjennom store endringer på begynnelsen av 2000-tallet, gikk mange av musikkstudioene konkurs. Dette studioet har tidligere eiere og drivere klart å bevare på grunn av at Gimlekollen Mediehøgskole holder til i lokalene og har brukt studioet aktivt siden skolen ble etablert tidlig på 1980-tallet, fremholder han.
– Hvorfor et eget studio?
– Vi ønsker å stimulere til aktivitet, å skape inkluderingsarenaer og unike opplevelser med sosial profil for befolkningen i Kristiansand. Studio B vil også komme alle virksomhetene i Blå Kors Kristiansand til gode. Vi er opptatt av at både barn, unge, voksne og eldre som befinner seg i sårbare livssituasjoner også kan få mulighet til å benytte seg av arenaen.
Bruksmulighetene vil være mange og varierte.
– Vi ønsker å stimulere til aktivitet for musikere, band og andre utenfor Blå Kors som kanskje tidligere ikke har hatt råd til å leie tid i et profesjonelt studio. Det er viktig for oss å senke terskelen, slik at flest mulig får mulighet til å benytte seg av disse fantastiske studiofascilitetene. Dette skal videre være en møteplass og sosial arena for alle for å stimulere til god sosial aktivitet, med fokus på inkludering, integrering, mestring og mening, fremholder Jacobsen.
Blå Kors Kristiansand har knyttet til seg to teknikere som får ansvaret for selve produksjonsbiten i Studio B. Teamet som skal jobbe med og i studioet skal i tiden som kommer bygges opp. Administrasjonen ved Blå Kors Kristiansand vil håndtere det praktiske markedsarbeidet og organiseringen rundt konseptet.