Annonsørbasert innhold
Vi i KIWI skal redusere eget matsvinn med 60 % innen 2025 sammenlignet med 2015. For å nå det målet har vi nå kommet med enda et tiltak. For kort tid siden lanserte vi nemlig gårsdagens brød og bakervarer til halv pris. Nå gjør vi det igjen også med frukt og grønnsaker som er litt brune eller litt slappe, men fortsatt gode. Det betyr at så å si alle varer i butikken blir nedpriset når det nærmer seg utløpsdato. Det forteller Heidi Ramsland, butikksjef for KIWI Tangvall.
Nedprising av frukt og grønt som er på vei til å bli litt slappe, har vært testet ut i flere KIWI-butikker de siste månedene, og nå er det endelig på plass i butikken også. Det betyr at kundene får muligheten til å kjøpe frukt og grønnsaker til enda bedre kilopris, samtidig som man gjør en viktig innsats for å forhindre unødvendig kasting av mat. Kiloprisen er kun 9 kroner, og man kan plukke og mikse fra Fortsatt god-kassen slik man selv ønsker.
– Nedprising av frukt og grønt har vært etterspurt av mange kunder den siste tiden, og er noe vi i butikk stadig får spørsmål om. Vi er sikre på at kundene våre setter pris på å få fullt spiselige varer til nedsatt pris. Derfor er vi svært glade for endelig å ha dette tiltaket på plass, sier Ramsland.
Varene KIWI hittil har priset ned, både brød/bakervarer og det man finner i halv pris-disken, er veldig populært. Det er ikke lenge varene som er priset ned med 50 prosent får ligge i halv pris-disken. Hun sier dette er nok enda viktigere for flere kunder nå som det er øke kostnader for mange husholdninger, og man vil spare penger på mat. Det er vinn-vinn for både lommeboka og miljøet!
– I forbindelse med nedprising av frukt, grønt og gårsdagens brød, har vi gjennomført en fornying av konseptet på de nedprisede varene i butikkene. Konseptet har fått navnet «Fortsatt god», fordi vi ønsker å opplyse kundene om at disse produktene fremdeles er brukbare og smakfulle ressurser, sier Ramsland.
– For selv om frukten har noen brune prikker eller grønnsakene er litt slappe, er det mye godt du kan lage med produktene. Ved å skanne en QR-kode får man gode tips fra oss. Da kommer man til en side hvor man kan se hvordan man kan bruke rester av frukt og grønnsaker eller litt tørt brød, sier butikksjef Heidi Ramsland.