– Arrangementet 1. juledag blir det siste stuntet i min regi. Jeg avvikler, men huseier vil leie ut lokalene lag, foreninger, bedrifter og private som trenger et festlokale. Det forteller Unni Øydne Pettersen som nå avvikler sin drift ved Vertshuset Høllen Brygge.
Av Ivar Eidsaa
– Det er en tid for alt, slår Unni Øydne Pettersen fast. Hun har i en årrek
ke kombinert jobben i Nordsjøen med et aktivt liv i restaurantbransjen. Siden mars 2017 har hun drevet Vertshuset Høllen Brygge.
– Det var gøy da jeg startet opp i 2017, men det ble mer krevende etter hvert, først og fremst med å få tak i godt og kvalifisert personell til å lage maten og å servere den, ikke minst fordi arbeidstiden er på kveld og i helgene, tider hvor unge gjerne heller vil gjøre noe sosialt enn å jobbe, forklarer hun.
Styrt avvikling
Hun streker under at det er en styrt avvikling som nå finner sted.
– Dette er ikke en konkurs, men en avvikling. Alle leverandører har fått betalt det de skal, og ansatte har fått lønn og feriepenger. Når jeg nå avvikler, går regnskapet i null, utdyper hun.
Den beste perioden i de nærmere syv årene hun har drevet Vertshuset Høllen Brygge, kom under pandemien. Været på våren og sommeren var godt. Mange ønsket å benytte anledningen til å sitte på terrassen og nyte både vått og tørt, og de som kom ble plassert på border med nødvendig avstand mellom bordene i tråd med smittevernreglene.
Krevende sommer
Også sommeren i fjor var veldig bra. Det samme kan ikke sies om sommeren 2023. Været spilte ikke på lag. Med mye regn valgte mange heller å la være å gå ut. Det var noe både Pettersen og en samlet restaurant- og utelivsbransje som satser på uteservering fikk erfare.
– Da var det ikke noe alternativ å sitte inne og nyte mat og drikke, fremholder hun.
Selv om Unni Øydne Pettersen nå avvikler sin drift, blir ikke lokalene stående tomme. Lokalene eies av Roy Fardal som på sin side satser på å leie ut lokalene til små og store selskaper og sammenkomster.
Samarbeider
Han samarbeider med Unni Øydne Pettersen når det er aktuelt.
– De gangene noen ønsker hjelp til å dekke bordet, pynte lokalene og få tak i serveringspersonell for dem som ønsker og har behov for det, leier Roy Fardal meg inn til å gjøre dette. Det å festpynte et lokale er noe jeg liker godt, sier Pettersen.
– Det er ikke skjenkebevilling på bygget. Det betyr at gjester som ønsker å leie lokalene kan ta med egen drikke, så da ligger det meste til rette for alt fra vennefester, firmasammenkomster, kurs, konferanser, julebord, brylluper, konfirmasjoner, dåp, bursdager og andre sammenhenger, sier hun.
Interessant for mange
Hun legger til at det er viktig å ha et prisnivå på utleie som gjør det interessant for mange å leie lokalene.
– For 4.500 kroner kan man leie lokalene. I prisen inngår utvask av lokalene som har kapasitet til 120 gjester, sier Unni Øydne Pettersen. Prisen gjelder alle ukedager, søndager og ellers etter avtale
Som nå takker for seg, men med et stort arrangement som gjenstår.
– Festen 1. juledag blir det siste jeg har ansvaret for. Da inviterer vi til den tradisjonelle julefesten som er en solid og veldig populær tradisjon. Da kommer «Goggen» fra Stavanger i tradisjonell stil vil lage mye liv, sier hun.