Det ble Berit og Otto Kragh fra Harkmark som vant julelammet i Fritidsnytts store konkurranse i desember som ble arrangert i samarbeid med Slakteren i Søgne.
Av redaksjonen
– Vi mottok flere hundre besvarelser, så det er tydelig at konkurransen slo veldig godt an, sier redaktør i Fritidsnytt, Ivar Eidsaa.
Spennvidden i hva deltakerne tippet var stor. I den ene enden av skalaen var det noen som tippet at julelammet veide en seks-syv kilos. I den andre enden var det dem som mente at vekten måtte være på noen og tredve kilo.
Langt de fleste holdt seg i intervallet 12-14 kilo til et par og tyve kilo.
Da fristen var nådd for å sende inn besvarelsene, kunne Elise Holmen som driver Slakteren i Søgne, opplyse at julelammet veide 18,34 kilo.
Og ettersom de aller, aller fleste hadde tippet en vekt på mellom 17-18 kilo og en 19-20 kilo, var det mange som var svært nærme å tippe riktig vekt.
Men dem som kom nærmest, var ekteparet Berit og Otto Kragh. De tippet at vekten var 18,345 kilo.
– Med bare fem grams forskjell, er det jo nesten ikke mulig å komme nærmere, smilte Berit og Otto Kragh da de møtte opp hos Slakteren i Søgne for å motta gevinsten.
– Og så moro å vinne, sier Berit Kragh.
– Vi vinner aldri, men vi ville være med i konkurransen, legger hun til.
– Vi pleier å få en villsau som vi parterer selv. En villsau veier jo rundt en 13-14 kilo, så jeg la på noen få kilo ekstra og mente det burde holde, og det gjorde det jo, humrer Otto Kragh.
Artikkelen fortsetter under bildet.
– Vi har veldig sans for å bruke lammekjøtt. Det er jo noe av det reneste og beste kjøttet man kan få, sier Berit Kragh.
Det var Janne Holmen fra Slakteren i Søgne som kunne overrekke premien til ekteparet Kragh.
– Gratulerer så mye, det er jo bra at dere bare var fem gram i fra, smilte hun da kjøttet ble overrakt.
– Vi har gjort kjøttet klart, og dere får med lår, ferdig kuttet kjøtt til fårikål eller lammegryte og vi har også laget noen fårepølser som passer godt som pålegg, kunne Janne Holmen fortelle ved overrekkelsen.