Kunstneren Ingrid Juell Moe er en av utstillerne på sommerutstillingen til Galleri Gulbrandsen i Flekkefjord. Hun stiller ut sammen med Anne Berit Nedland.
Av Ivar Eidsaa
Det er de to kjente kunstnerne Anne Berit Nedland og Ingrid Juell Moe som stiller ut i Flekkefjord kunstforening. De er utdannet samtidig på Statens håndverk og kunstindustriskole tidlig på syttitallet. Nedland har i tillegg utdannelse frå Statens kunstakademi v/Per Palle Storm.
Ingrid Juell Moe (1949) er bosatt i Ny-Hellesund i Søgne. Hun arbeider med billedvev, hvor materialet er bomull og lin.
Motivene på teppene på denne utstillingen er hentet fra naturen, bjørk og årstider, bjørkestammens lys, rosa gneis, messinglav, marabek, gråstein, himmel og hav.
Artikkelen fortsetter under bildet.
De uttrykker et forsøk på å holde fast og fange noe stødig i en nervøs verden.
Hun stiller også ut «Flygende teppe» som ble vist på en utstilling i Berlin i 2005. Juell Moe var invitert av den norske ambassade i Berlin i forbindelse med markering av de hvite bussene som kjørte norske fanger ut av konsentrasjonsleirene – hennes far var en av dem.
Ingrid Juell Moe er blant annet innkjøpt av Kunstsilo, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og Sundsvall museum i Sverige.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Er opprinnelig fra Gyland
Anne Berit Nedland (1950) er opprinnlig fra Gyland, men nå bosatt i Oslo. Hun arbeider figurativt med leire, gips og pappmasje og noen ganger i bronse.
Motivene hennes er for det meste mennesker og dyr, gjerne i kombinasjoner. Til denne utstillingen har hun tatt utgangspunkt i et portrett hun laget av Lars Kristian Gulbrandsen da han satt modell for henne i 1981. Ti ulike portretter vises på utstillingen sammen med en del andre arbeider som ikke er direkte knyttet til hen.
Nedland er innkjøpt av blant annet Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet og Norsk Kulturråd. Hun har også laget statue av Kong Olav V i Kristiansand og en byste av Kong Olav V i Lyngdal.
Utstillingen heter, DET SOM ER – DET SOM VAR og holder åpent frem til ut august.
På Galleri Gulbrandsen finner man også deler av Tatjana Lars Kristian Gulbrandsens kunst sammen med gjenstander fra hans fargerike liv. Begge kunstnerne kjente personlig Tatjana Lars Kristian Gulbrandsen.