Latteren og kommentarene satt løst da en stor gruppe håndverkere fra Aamodt Bygg i Søgne kom sammen for å spille paintball i Kristiansand Paintball Clubs (KPC) lokaler på Spjotnesenet på Nodeland, for øvrig Sørlandets eneste innendørs paintballhall.
Av Ivar Eidsaa
Det er lørdag formiddag. En forventningsfull gjeng samles ved lokalene til. Det er tydelig at dette er noe som arbeidstakerne har satt frem til. Alex Hansen tar i mot. I 2. etasje i bygget hvor også Padelzone holder til, har KPC et lokale på hele 600 kvadratmeter som er innredet for formålet med en egen løpe hvor spillerne må avansere for å få tak i flagget som står på andre siden.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Markør, ikke gevær
På gulvet står flere hindre og sekker som deltakerne kan bruke som dekning.
Etter at Alex Hansen har nøye gått gjennom sikkerhetsprosedyrene og demonstrert hvordan markørene fungerer, får hver av de ti deltakerne utdelt hver sin beskyttelsesmaske og markør.
Artikkelen fortsetter under bildet.
– For det heter markører, ikke geværer. Vi skyter ikke med kuler, men med gummiballer, sier Halvor Barikmo som var med for 25 år siden da KPC så dagens lys.
Barikmo og Hansen peker på at paintball er en idrettsgren hvor klubbene er medlem i Norges Idrettsforbund. Derfor heter det markører og baller, og ikke geværer og kuler. Dette er fordi paintball er en idrettsgren, og ikke en krigslek, og skal være en aktivitet som alle som ønsker det være med på.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Tilpassede åpningstider
For 25 år siden gikk Barikmo og en gjeng kamerater som hadde lyst til å spille paintball i gang. De fikk tak i markører, og inviterte skoleklasser, vennegjenger, utdrikningslag, bedrifter og andre som ønsket å spille på området i Kjerrane hvor KPC holdt til.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Halvor Barikmo har holdt på siden og har overlatt driften til Alex Hansen. I tillegg til tilbudet innendørs på Spjotneset, tilbyr KPC også paintball utendørs i det samme anlegget på Kjerrane hvor KPC alltid har holdt til.
– Vi har åpent til tidspunkter som passer de som skal spille, være seg på dagtid når skoleklasser og idrettslag skal ha en avslutningsdag med gøye aktiviteter, eller når det arrangeres bli-kjent-dager når nytt semester eller treningshalvår innledes, forklarer Hansen.
Vennegjenger som ønsker å spille etter arbeidstsid, eller i helgene, er det mange av.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Han fremholder at det er en rimelig aktivitet. Det koster 3.500 kroner for en time, og prisen er den samme om man er en gruppe på seks, til eller tolv.
Stort engasjement
Instruksjonene er blitt gitt, sikkerhetsprosedyrene gjennomgått, og gjengen fra Aamodt Bygg er klar til innsats.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Med stort engasjement og intensitet setter guttene i gang. Det går rimelig fort unna, og etter hvert som en spiller treffer en motstander med en gummikule, er spilleren ute.
– Det var tøffere enn vi trodde, sier gjengen når den første økten er over. Vi hadde ingen taktikk, egentlig, det var bare å storme på og skyte løs. Skal vi klare å vinne, må vi bli flinkere til å dekke for hverandre slik at noen kan avansere, mens andre forsøker å treffe spillerne på motstanderlaget, lød omkvedet.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Etter hvert satt taktikken godt. Det tok lengre tid før gummiballene traff, hele tiden med mye latter og gode kommentarer.
– Dette var en fin måte å gjøre noe trivelig sammen på, skikkelig gøy, sier guttene.