Søgne Bygdekvinnelag markerte Verdens matvaredag med en egen stand for å fremme bruken av byggprodukter.
Av Ivar Eidsaa
– Norges Bygdekvinnelag markerer Verdens matvaredag med en stor landsdekkende aksjon, hvor vi på om lag 200 ulike plasser i Norge hadde egne stands, forklarer Åse Nøding Ausland, Signe Harbak og Bjørg Arnø i Søgne Bygdekvinnelag.
– Dagen har vi brukt til å spre det glade budskapet om fordelene ved denne flotte råvaren, legger de til.
De forteller at bygg er en tradisjonsrik kornsort som vi har gode forutsetninger for å produsere mer av i Norge. Rundt 99 prosent av bygget som produseres i dag, brukes til dyrefôr eller til ølbrygging.
– Vi mener mer av kornet bør spises av mennesker. Bygg er et meget sunt kornslag. Det er fiberrikt, inneholder antioksidanter og gode fettsyrer og er bra for helsen og fordøyelsen, forklarer Signe Harbak.
Søgne Bygdekvinnelag brukte dagen til å dele ut gratisprøver på gullbygg-produkter for å fremme bruken av bygg, være seg til grøt eller som ingrediens i bakst.