Det hører til sjeldenhetene at en idrettsklubb velger å sponse andre. Men det er nå en realitet, etter at Norges sydligste basketballklubb, Søgne & Mandal Basketballklubb, på klubbens årsmøte valgte å gjøre nettopp dette.
En av postene på budsjettet var av det noe uvanlige slaget for en idrettsklubb. Styret i klubben har bestemt seg for å foreslå to poster du ikke finner i så mange andre idrettsklubber, og som aldri før har vært vedtatt i klubbens historie, i alle fall ikke slik den er organisert i dag.
Lokalt og internasjonalt
– Postene det dreier seg om, er begge på 10.000 kroner som skal brukes til å gjøre en liten forskjell både lokalt og internasjonalt, sier styreleder Gustav Steimler. Han stod som forslagsstiller til den ene posten, mens nestleder Tim Kelly stod for den andre.
– Klubben har relativt god økonomi, og på bakgrunn av det ønsker vi å donere vekk deler av medlemskontingenten vår. Vi har gjort dette lokalt tidligere, ved å sponse blant annet Lindesnes Frisbeegolfklubb i forbindelse med utvikling av den nye banen deres, og skateparken i Speilen, sier Steimler.
Hva formålet blir i år, vil han derimot ikke si noe om.
– Det får vi heller komme tilbake til, men vi har noen ideer på bordet som skal være med på å forbedre Mandal noe, sier han.
Idrett Krysser Grenser
Den andre posten dreier seg om et prosjekt i Sør-Amerika som heter Idrett Krysser Grenser. Steimler har i mange år jobbet i Sør Cup i Kristiansand, og gjennom denne jobben bidratt til prosjektet Fotball Krysser Grenser.
Prosjektet går ut på å bygge fotballbaner i slummen i Ecuador. Siste året har Misjonsalliansen utvidet prosjektet til også å handle om andre idretter, deriblant basketball. De har også utvidet prosjektet til tre andre land og omdøpt det til Idrett Krysser Grenser.
– Dermed ble det kort vei for meg å foreslå at vi støtter dette, og ikke minst oppfordrer andre til å gjøre det samme.
– I de 10 årene jeg har jobbet med dette prosjektet har jeg sett den forskjellen det gjør. Banene og idretten blir et fristed, og holder barn og unge unna kriminalitet. Vi trodde ikke dette var overførbart til i-land, men pandemien har vist oss at det like gjerne kunne – og har – hendt her hjemme også, sier Gustav Steimler.