– Da var vi i gang, smilte Arild Løite og Bjørn Egeli. – Nå venter 21 mil i dag og 21 mil i morgen, alt for å skaffe til veie midler til Barnekreftforeningen.
Av Ivar Eidsaa
Flere har omtalt Color Line Tour som vårens vakreste eventyr på landeveien. Kl. 06.00 i dag morges startet de første rytterne på den 21 mil lange turen til Hovden, med retur i morgen. 20 minutter senere var det Team Rynkebys tur til å starte, med Arild Løite og Bjørn Egeli fra Søgne som to av rytterne på laget som samlet talte godt over 20 ryttere.
– Det er jo langt på formiddagen allerede, smilte Egeli og Løite, når Fritidsnytt noen få minutter etter kl. 05.00 treffer dem på parkeringsplassen ved Direktørens hage ved Sørlandet Sykehus.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Da hadde de to allerede vært oppe en god stund, og i tiden mellom fremmøte og start, gikk tiden med til å sjekke utstyret, for å sikre en problemfri tur opp Setesdal.
– Vi var oppe før hanen gol, men vi må se det positive i det hele, det regner ikke, ler Arild Løite.
– Hver gang vi er med på dette, så stiller jeg meg selv spørsmålet hvorfor jeg gjør dette, når vi attpåtil må betale for å være med, skoggler Bjørn Egeli.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Humøret – og formen er på topp før startskuddet går noe senere. Det må til, for det er en krevende tur, spesielt på en dag hvor syklistene under store deler av løpet sykler i motvind.
– Color Line Tour er den store ildprøven. Vi avsluttet det hele 8. juli med å sykle fra Norge til Paris for til årets Tour de France. Da skal vi sykle en 16-17 mil hver dag i ni dager. Så vi får ta dagens ritt til Hovden med retur i morgen som ledd i treningen, gliser Arild Løite.
– Vi har søkt om å få være med å bidra i dette rittet for å skaffe til veie midler til Barnekreftforeningen i Norge, forklarer Arild Løite.
– Vi har fått forberedt oss godt. Vi søkte i september/oktober i fjor om å bli med, forklarer Løite.
I søknaden må man skrive hvorfor man ønsker å være med. Kravene for å kunne stille til start er for en utenforstående også tøffe å forholde seg til. I kravene heter det at man må ha 250 mil bak seg på sykkelsetet for å stille.
– Så i hele vinter har vi trent målrettet med spinning og styrke for å kunne stille best mulig forberedt. Vi har også vært med KCK til Mallorca på treningstur. Forrige helg syklet vi i Lyngdal, hvor det ble 17 nye mil, så vi har jo fått noen mil bak oss totalt sett, sier han.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Team Rynkeby så dagens lys for 20 år siden i Danmark. En av de ansatte i den danske produsenten av juice og saft fikk kreft. Parallelt skulle en god gjeng fra Rynkeby sykle til Paris for å overvære Tour de France. De besluttet å gjøre noe mer ut av turen, og ønsket å samle inn penger til barn med kritisk sykdom.
Konseptet har bredt om seg. Team Rynkeby består i dag av 2.250 trimsykkelryttere og 360 hjelpere fordelt på 65 lokale lag i ni land, herunder Norge.
Rytterne som er med skaffer seg egne sponsorer, Team Rynkeby har sine samarbeidspartnere og det er det som kommer inn på denne måten som doneres formålet.
Artikkelen fortsetter under bildet.
– Det stemmer. Vi betaler alt selv, reise, mat, opphold og utstyr, sier Løite og viser frem drakten som er spekket med logoer og hvor en rekke lokale og regionale bedrifter har vært med og bidradd.
Det blir penger av et slikt målrettet arbeid, flere hundre millioner kroner har ildsjelene samlet inn. Bare Agder-laget alene har samlet inn godt over halvannen million kroner. Så da er det kanskje ikke så rart at Team Rynkeby omtaler seg selv som verdens største veldedighetsprosjekt på to hjul. Team Rynkeby har flere lag i Norge, laget som sykler Color Line Tour er et av i alt ni norske lag som er med.
De norske lagene har til sammen samlet inn over 50 millioner kroner til barnekreftsaken siden de startet i 2014. Hittil i år har de allerede rundet 11 millioner kroner!
Artikkelen fortsetter under bildet.
«Innsatsen som Team Rynkeby gjør for Barnekreftforeningen er uvurderlig. De siste fire årene har det blitt betydelig flere midler for forskere å søke på, og støtten fra Team Rynkeby er av vesentlig betydning», har daglig leder i Barnekreftforeningen, Trine Nicolaysen, uttalt til Team Rynkebys egen nettside.