Det kom svært mange besøkende da Lunde velforening inviterte til sommermarked lørdag.
Av Ivar Eidsaa
Se også bildegalleriet mot slutten av artikkelen
Da markedet startet kl. 11.00, var det allerede mange som hadde kommet på den store parkeringsplassen for Elma Manufaktur hvor markedet ble gjennomført.
– Vi gjennomførte et sommermarked for mange, mange år siden. Det var i den tiden hvor man kunne kjøpe musikk på kassetter, smiler Randi Føreland i Lunde velforening.
– Vi gjennomførte et julemarked og hadde lyst til å invitere til et sommerarrangement på Lunde, at ikke alt blir lagt til Tangvall, sier Føreland og Annemor Endresen, kjent for sin populære Instagram-side #annemorshage.
De tok kontakt med flere personer og spurte om de hadde lyst til å bli med på et sommermarked, og ettersom det kun kom positive og velvillige svar tilbake, satte velforeningens medlemmer i gang.
Trygve Aamodt Gartneri, Tofteland Gård, Per Tomas Govertsen, Kari Kleivset og Arnfinn Håverstad, Søgne Ungdomslag, Astrid Haraldstad og Slakteren i Søgne, var det bare noen eksempler.
Og litt ut på dagen kunne Føreland også introdusere 12 år gamle Sarah Christiansen som underholdt med sang, en av mange dyktige unge sangere med tilholdssted i Søgne.
– Dette frister til gjentakelse, så da blir det julemarked til jul og nytt sommermarked neste år, så får vi se om vi finner på noe mer gøy i tillegg, sier Føreland.
I en av bodene var Kari Kleivset og Arnfinn Håverstad på plass. Allerede kl. 07.00 hadde Kari Kleivset vært i gang med å sette deigen til brødene og kanelsnurrene som ble solgt i boden.
Hun har en egen evne til å lage bakervarer som smaker fortreffelig. Grovbrødene er satt med mye rug og hvete. Til det lyse brødet hadde hun brukt havre og havremel, for å få en litt hardere skorpe.
– Ved å bruke havre og havremel, holder brødene seg gode litt lengre, forteller hun.
Berit Klungland og Cecilie Tolfsen stilte fra Slakteren i Søgne, og grillet et helt svin.
– Vi steamet (kokte) kjøttet før vi kom. Etter noen minutter på grillen, kommer den gode skorpen som gjør at kjøttet smaker ekstra godt, sier Berit Klungland.