Cheryl Macdonald og Hanne Slyngstad Hægeland kom med mange gode tips og råd da Tangvall bibliotek inviterte til å lære om å dyrke sin egen kjøkkenhage.
Av Camilla Ihlen Solvik
De to har de to siste årene vært å høre i Dyrkingspodden, og har på denne tiden laget over 80 episoder, og med en stor følgesskare.
De formidlet mange gode tips om å bruke naturen som målestokk for når man kan plante ut planter, busker og trær.
De fremholdt også at man ikke skal være redd for å prøve og feile ved dyrkingen. Etter hvert lærer man mer, det gjelder ikke å gi opp.
– Ikke plukk vekk alt som finnes i hagen før man går i gang. La et par reddiker vokse seg store og bruk det som kommer opp. Reddibladsuppe smaker godt!, var noen av tipsene som ble formidlet.
Artikkelen fortsetter under bildet.
– Når jorden er full av liv, er det viktig å spille på lag med biologien. Sterke planter tåler mye. Lys, jord, vann og temperatur og ulike planter trenger ulik sammensetning av disse fire fire.
Når man har klippet gressplenen, kan man bruke gressklippet til å gjødsle kjøkkenhagen med, da den holder på fuktigheten og hindrer ugress.