Rabarbraen vokser godt nå. Det er ganske så vanlig å ha en rabarbra i hagen, eller kanskje i naboens hage? Plukk noen stilker nå i mai og lag syltetøy, saft, suppe, kompott eller sirup til å smaksette sommerens drinker, anbefaler Trine Lohne, som gir oss oppskrift på en deilig rabarbrasuppe med noe ekstra.
– Jeg elsker lun rabarbrasuppe sammen med litt myk vaniljeis. Når jeg topper det med de første norske jordbærene og bakt hvit sjokolade – ja da er det stor lykke i livet, sier Trine Lohne.
Oppskriften står i Fritidsnytt nr 4/mainummeret 2025
Rabarbrasuppe
500 g rabarbra
2 dl sukker
6 dl vann
1 stk vaniljestang, stor, splittet på langs
Norske jordbær
Vaniljeis
Skyll rabarbrastilkene godt. Rens og skjær dem i biter.
Kok opp vann, sukker, vanilje, og rabarbra. La suppen småkoke i ca 10 min. Pass på så det ikke koker til grøt, det skal fortsatt være noen biter i suppen.
La suppen stå i gryten og bli litt lun.
Serveres med delte jordbær og myk, nesten smeltet vaniljeis.
Dryss over den hvite bakte sjokoladen og gjerne noe frisk, hakket mynte.
Pyntes med spiselige blomster.
Bakt hvit sjokolade
Har du ikke smakt dette, må det virkelig prøves. Sjokoladen endrer helt karakter, smak og form… Nydelig!
100 gr hvit Valhrona sjokolade (el annet alternativ)
Grovhakk en plate hvit sjokolade.
Legg den på bakepapir og stek den gyllenbrun i ovnen på 160 grader i cirka 6–7 minutter.
Ta den ut og avkjøl den helt. Kan gjerne legges i kjøleskap, da herder den og blir meget hard.
Ta den ut av kjøleskapet og dryss en solid skje av denne på toppen av desserten.
Nyyyt!
rabarbrasuppe oppskrift som pdf.