Anne Rita begynte å bake glutenfrieferske brød som nå er blitt veldig populære.
Av Vibeke Garmann Johnsen
Hun jobber 80 prosent i barnehage, så hun begynte med å levere brød på fredager for noen måneder siden. Folk som var avhengig av glutenfritt brød, kan bestille ferske brød av henne. I butikken får en mest frosne brød som er glutenfrie. Mange er blitt glad for dette tilbudet som gir de ferske brød og boller.
– Behovet viser seg å være større og større. så jeg jobber mer og mer, sier Anne Rita.
– Enn så lenge baker jeg hjemme på kjøkkenet. Så får jeg se hva det blir til etter hvert, sier hun.
Hun har latt oss prøve forskjellige glutenfrie bakevarer. Hun kan lage sukkerboller, kanelboller, rosinboller og boller uten rosiner.
Av brød lager hun fiberrike brød, men noen reagerer på det, så derfor lager hun loff. Det kan også være melkefritt, hvis en også reagerer på laktose.
– Jeg lager også pitabrød. De har jeg fått gode tilbakemeldinger på. De er uten gluten og laktose sier Anne Rita.
Vi fikk smake på Focacciabrødet, bollene og loffen. Alt smakte fantastisk godt.
Focaccia brød koster 50 kr og boller melke- og glutenfrie til 20 kr. For en loff tar hun 80 kr og melkefritt grovbrød 85 kr.
I det siste har utlevering vært på Gaven Gull og Sølv i Hølleveien, etter klokken 15, på fredagene.