Store og åpne lokaler gjør at Trygve Aamodt, Bodil Try og Ellen Strand går sammen og inviterer til julemarked i tråd med smittevernreglene. Lørdag 28. november og lørdag 5. desember blir det julemarked i gartnerilokalene til Trygve Aamodt på Oftenes i Søgne.
Av Ivar Eidsaa
– Mange av de tradisjonelle julemarkedene er blitt avlyst. Vi syntes det var for galt at publikum skulle gå førjulstiden i møte uten et eneste julemarked, forteller Trygve Aamodt.
Han tok kontakt med Bodil Try fra 4640 Søgne og Ellen Strand, som begge har deltatt på svært mange markeder tidligere.
Bredt og variert utvalg
– Lokalene til Trygve er åpne og fine, og det er godt med plass. Så her kan vi gjennomføre et julemarked i tråd med avstandsreglene som nå gjelder, sier Bodil Try som lover å stille med et bredt og variert utvalg med produkter.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Epler fra Stauslandstunet, poteter fra åkrene til ektefellen Per Try, eplecider fra gården til Bodil og Per Try, bringebærsaft, saueskinn fra Terje Ø. Pettersen, fenalår, pinnekjøtt og mye, mye mer, er noe av det Bodil lover å stille med.
– Alt mat er lokalprodusert, sier hun.
Mange tar kontakt
Bodil og Per Try startet opp med produksjonen av eplecider for en del år siden, og flere produkter er kommet til etter hvert, hvor Bodil har deltatt på en lang rekke julemesser og andre arrangementer med varene sine.
– Smittesituasjonen har medført at det aller meste er blitt avlyst, så julemarkedet her på gartneriet blir et av ytterst få arrangementer vi deltar på i år, sier Bodil Try.
Det er mange, svært mange som har tatt kontakt med henne i denne tiden for å høre hvor de kan få kjøpt produktene hennes. Det er visst flere som bare MÅ ha eplecideren fra gården på Stausland i forbindelse med julen.
– Nå kan alle som ønsker det, ta turen til gartneriet, smiler hun.
Lastad-votter
Der mange bare MÅ ha julematen og cideren som Bodil Try skal selge, er det et imponerende antall som hvert år kjøper de hånddyppede lysene og andre varer som Ellen Strand og ektefellen produserer.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Ellen Strand lager også en rekke småsauelys, og lover å ta med sitteunderlag i skinn, og ikke minst votter som er håndspunnet og håndgarvet. Det fine med vottene, er at de holder svært godt på varmen, og selv om vottene blir våte, så blir man ikke kald på hendene fordi ullen tover seg helt sammen.
– Det er denne typen votter som har fått navnet Lastad-votter, sier Ellen Strand.
Juleblomster
Hun tar også med smijernsstaker som lysene kan stå i.
– Hånddyppede lys kan ha ulik størrelse. Derfor har vi produsert staker som kan justeres slik at lysene uansett tykkelse kan stå fast og sikkert, sier hun.
I gartneriet til Trygve Aamodt kan man få det hjertet måtte behage av typiske juleprodukter: Juleroser, juletrær, asela, svibler og andre juleblomster. Det blir også salg av julegrønt, og det man måtte trenge til av potter og krukker som juleblomstene kan stå i.