Hannemor´s oppskrift på bringebærsaus

Bringebærsaus

Hanne Kristine Klæte, med produsentnavnet Hannemor´s,  har utviklet en egen bringebærsaus som hun anbefaler til riskrem, og som forsvinner raskt hos Bondens Kolonial. Her får du oppskriften!

 

Saken står i Julemagasinet/Fritidsnytt nr 9 2025

 

– I fjor lagde jeg 15 liter som ble solgt med en gang. Oppskriften har jeg utviklet selv, og jeg har det meste av råvarene. Det er bringebær og litt sukker, og fruktpektin som jeg lager selv, i år er det av epler, forteller hun.

 

Les mer om Hannemor i intervjuet her

 

Bringebærsaus til riskremen

 

500 g bringebær

Kokes opp og siles. Eventuelt press gjennom sil for å få med noe av bæret.

Kok opp væsken og tilsett litt sitronsaft.

Tilsett 1 ts fruktpektin som tykningsmiddel

Koke i 1 minutt.

Tilsett sukker til den er søt nok for deg.

 

Helles på sterilisert flaske og skru på lokk.

Nå har du laget saus som kan stå i kjøleskapet i flere uker.

 

Lykke til – og nyt!

 

Hannemors bringebærsaus

Hannemor lager litervis av bringebærsaus som hun selger på Bondens Kolonial før jul, om du ikke vil lage selv.

Flere saker