Hanne Kristine Klæte, med produsentnavnet Hannemor´s, har utviklet en egen bringebærsaus som hun anbefaler til riskrem, og som forsvinner raskt hos Bondens Kolonial. Her får du oppskriften!
Saken står i Julemagasinet/Fritidsnytt nr 9 2025
– I fjor lagde jeg 15 liter som ble solgt med en gang. Oppskriften har jeg utviklet selv, og jeg har det meste av råvarene. Det er bringebær og litt sukker, og fruktpektin som jeg lager selv, i år er det av epler, forteller hun.
Les mer om Hannemor i intervjuet her
Bringebærsaus til riskremen
500 g bringebær
Kokes opp og siles. Eventuelt press gjennom sil for å få med noe av bæret.
Kok opp væsken og tilsett litt sitronsaft.
Tilsett 1 ts fruktpektin som tykningsmiddel
Koke i 1 minutt.
Tilsett sukker til den er søt nok for deg.
Helles på sterilisert flaske og skru på lokk.
Nå har du laget saus som kan stå i kjøleskapet i flere uker.
Lykke til – og nyt!

Hannemor lager litervis av bringebærsaus som hun selger på Bondens Kolonial før jul, om du ikke vil lage selv.

