– Oppskriften på krydderkake har jeg fått av mi mor, og jeg er oppvokst med den. Mor bakte alltid den, og også bestemor. Den er kanskje helt fra da vi fikk inn nellik og kanel i Norge, lurer Hanne. Hun vil gjerne høre om Fritidsnytt sine lesere vet mer om oppskriften, som hun deler her.
Saken står i Julemagasinet/Fritidsnytt nr 9 2025
– Det spesielle med denne oppskriften er at krydder, vann, rosiner og smør først kokes. Kaka blir saftigere jo eldre den blir, forteller Hanne Kristine Flæte. Hun anbefaler å la den kjøle et døgn på benken med bakepapir rundt, før en legger den i kjøleskapet i folie eller plastpose.
Les mer om Hannemor, som hun kalles, i intervjuet her.
Krydderkake
4 kopper vann
4 kopper sukker
125 g Smør
1 ts kanel
1 ts nellik
1 ts salt
500 gram rosiner (2 pk)
Kokes i ca 15 minutter. Avkjøles
6 kopper hvetemel
2 ts natron
Rør alt sammen
Stekes i 2 brødformer
170-200 grader
45-60 minutter
Lykke til og nyt!


