Samad Ismael og Jaylan Bahroz Joamir har tatt oppskrifter de hadde stor suksess med i Sverige til Søgne. – Hos oss skal kundene få bakeverk med nye smaker. Det forteller Samad Ismael og Jaylan Bahroz Joamir som driver Deven`s Cafe på Tangvall Arena.
Av Ivar Eidsaa
– Vi hadde lyst til å bosette oss i Søgne. Vi trives her. De vi møter er trivelige og åpne, forteller de to.
I april kunne de åpne sin egen café i Tangvall Arena. Deven`s Cafe representerer et helt nytt smakskonsept i Søgne.
De har gjort det før, nærmere bestemt i Sverige. I syv år drev de Deven`s Caf på Nordby-senteret i Sverige, en cafe og kaffebar som ble svært godt besøkt.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Ønsket å flytte hjem
De to hadde et sterkt ønske om å kunne flytte hjem, noe de valgte å gjøre. Samad fortsatte å drive Deven`s Cafe på Nordby shoppingsenter og pendlet mellom Kristiansand og Sverige, mens Jaylan Bahroz Joamir gikk i gang med en bachelor i statsvitenskap, og fortsatte med en videreutdanning innen gjeldsrådgivning for privatpersoner. Parallelt jobbet hun ved en privat barneverninstitusjon.
Før de flyttet til Sverige var Joamir Bahroz Joamir frukt- og grøntansvarlig hos Rema 100 i Sørlandsparken.
– Det ble bare Rema 1000 på meg, smiler Joamir som da hun gikk på videregående skole også jobbet ved Rema 1000-butikken i Søgne.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Har jobbet i Hellas
Samad har også jobb i Hellas og ble der sterkt inspirert av greske matretter og smaker, en inspirasjon han brukte til å utvikle helt nye retter med gode råvarer, og hvor alt fremstilles fra bunnen av for å sikre best mulig smak og utseende på maten som serveres.
Deven`s Cafe-konseptet slo svært godt an i Sverige, og Samad ble bedt om å fortsette. Men som nevnt, lysten til å flytte hjem til Sørlandet var for sterk.
Artikkelen fortsetter under bildet.
I april kunne de to åpne Deven`s Cafe på Tangvall Arena. Samad forteller om hektiske to og en halv måned, med stadig flere kunder.
Greske smaker
I dag har de to flere som kjøper frokost og lunchmaten hos dem. Spesielt graviera med kretaost er blitt en slager, hvor de to selger et par hundre slike på en normal arbeidsdag.
– Graviera med kretaost kommer fra Hellas og er Hellas nest mest populære ost etter fetaost.
Vi baker helt ferske graviera hver morgen. De lukter helt himmelsk og smaker helt fantastisk, hvor vi gjerne serverer med gresk salat og tzatziki.
Artikkelen fortsetter under bildet.
– All maten vi serverer skal være fersk, og vi endrer salatene hele tiden slik at salatene alltid smaker noe annerledes enn den salaten kunden kjøpte forrige gang. Det er gøy å prøve smakstilsetninger, smiler Samad.
Baker kakene selv
Han baker også kakene som er å få kjøpt i kjøledisken, også er bakes alt fra bunnen av hver dag. Kakene representerer noe helt nytt i Søgne, med andre ord kaker man ikke får andre steder, så også med menyen på te og kaffe.
Artikkelen fortsetter under bildet.
– Vi er blitt rike på erfaringer, og det er inspirerende å se at vi har klart å skape vårt eget konsept og at utviklingen har vært så god. Vi trives veldig godt i Søgne. Vi er blitt veldig godt tatt i mot. De vi møter er trivelige, og vi har fått en flott respons. Hva mer kunne vi ha ønsket oss, sier Samad Ismael og Jaylan Bahroz Joamir
jaylan bahroz joamir som ikke er fremmed for å utvikle konseptet med et liknende cafetilbud andre steder.