Sesongen i fjor gikk over all forventning på Trysnes Brygge. En ytterligere oppgradering av anlegget gjør at alt ligger til rette for en enda bedre sesong i år.
Av Ivar Eidsaa
– Vi er spente, sier Nancy Sture Olsen.
– For bare noen uker siden, var det meste usikkert, legger hun til.
Bakgrunnen er selvsagt coronaepidemien. Alle piler så ut til å peke oppover i våres. Men det var før Norge ble rammet av Covid-19.
Store investeringer
I noen tid ble det meste satt på vent. Ville årets sommersesong medføre at det meste ville forbli stengt? Men i tråd med at regjering og smittevernmyndighetene gradvis har åpnet opp samfunnet igjen og attpåtil anbefalt av vi i størst mulig grad ferierer innenlands, tyder alt på at årets sesong kan bli veldig travel for Nancy Sture Olsen og hennes ektefelle Ralph Georg Olsen.
Store investeringer er blitt gjennomført i vinter. Alle utleieleilighetene er nå blitt pusset opp. Nye utleiebåter er blitt handlet inn. Og i butikken begynner hyllene å bugne av varer til sommergjestene og ferieturistene.
Gikk over all forventning
– Vi gleder oss, og vi er spente, for vi fikk jo en svært hyggelig start i fjor, forteller hun.
– Driften ved Trysnes Brygge gikk over all forventning, egentlig, sier hun.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Det var sent i juni 2018 at PK Eiendomsutvikling, eid av PK Entreprenør, hvor Ralph Georg Olsen er daglig leder, kjøpte anlegget som i mange år var markedsførte seg som Trysnes Marina. Mye tid og ressurser ble brukt på oppgradere hele anlegget, og da sommeren så vidt hilste oss velkommen i fjor, kunne dørene åpnes.
– Målsettingen i år var å få drift på restauranten, få i gang landhandelen og etablere et nytt drivstoffanlegg for bensin og diesel, sier Nancy Sture Olsen.
Utleieleiligheter
Publikum likte det som stod ferdig. Trafikken ble stor, og Trysnes Brygge fikk en alle tiders pangstart da sjekteracet gikk av stabelen i strålende solskinn og med flerfoldige hundre besøkende. Ringene i vannet bredte seg og den gode besøkstrenden holdt seg sesongen ut.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Det er et anlegg av solid standard som åpnet dørene for noen få uker siden. 17 utleieleiligheter, restaurant og bar, landhandel og et nytt drivstoffanlegg for båtfolket, et stort bryggeanlegg, eget parkeringshus vis a vis, samt godkjente planer for å kunne utvikle området videre hvis det skulle være behov for det.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Kvalitet
Den gamle restauranten fremstår som helt ny, og det var ikke få som kunne reise mette hjem etter et besøk på Trysnes Brygge Restaurant & Bar, også denne fremstår som smakfull og elegant.
Det er Nancy Sture Olsen som driver Trysnes Brygge Landhandel & Marina. Hun forteller at svært mange båtturister, hyttegjester og ikke minst fastboende i området er kunder.
– Kvalitet er viktig. Derfor samarbeider vi med mange av de lokale matprodusentene, med kjøttvarer fra Slakteren i Søgne, og andre som leverer bær, frukt, grønnsaker og det vi måtte trenge til, sier hun.
Kurs og konferanser
– Det er blitt skikkelig liv og røre her ute på Trysnes, noe som har vært savnet de siste årene da driften var noe begrenset. Stor trafikk til landhandelen og tilstrømningen av folk til restauranten har vært slik vi bare kunne drømme om, sier Olsen.
Et satsingsområde i tiden som ligger foran, er å legge til rette for aktiviteter og tilbud som gjør at sesongen kan utvides.
– Kurs og konferansemarkedet er jo sånn sett interessant, da vi jo kan tilby alt på en plass, sier Nancy Sture Olsen.