– Nå er vi godt rigget for å møte det vi tror blir en hektisk sommersesong.
Av Ivar Eidsaa
Solen skinner, vinden er moderat. Sjøen ligger tilnærmet blikk stille. Det er en fredag morgen, det hersker ro og idyll på Trysnes Brygge. På trappen står Nancy Sture Olsen, Tom Erik Tørresvold, Jimmi Neiiendam og Lina Fredin klare til å ta i mot årets sommergjester, skjønt for Linas vedkommende har hun vært med siden oktober i fjor og frem til nå i mai for å sikre at Trysnes Brygge er rigget for å møte sommeren på en best mulig måte.
– Det ble hektiske og lange dager i fjor, og det ser ikke ut til at det blir noe roligere i år, smiler Nancy Sture Olsen som har ansvaret for booking og utleie, drift av dagligvarebutikken og utleie av småbåter, som også er et tilbud som Trysnes Brygge har.
Mange ville feriere på Sørlandet
Hun forteller at de siste to årene ble veldig positive. Under pandemien skulle «alle» feriere i Norge. Mange ville til Sørlandet, og med en lang rekke personlige leiligheter med hotellstandard i ulike størrelser til utleie, ble pågangen veldig god.
Det gjorde den også i dagligvarebutikken i 1. etasje som både fastboende, hytteturister og andre i stor grad benyttet. Ikke minst gjaldt det båtfolket som benyttet seg av marinafasilitetene med gjestebrygge, tankanlegg og muligheten for å supplere både mat- og kjøleskapet om bord.
– I fjor var det en helt ekstrem pågang, sier Nancy Sture Olsen.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Kan slå begge veier
Til årets sesong har mange tatt kontakt, bookingene er flere og Olsen tror det i økende grad vil øke på jo nærmere ferien vi kommer.
– Vi nordmenn har jo en vente-å-se-holdning og da blir det jo gjerne slik at vi bestiller i siste liten, sier hun.
Da de strenge smittevernreglene ble opphevet i starten av året, lå det til an til at mange ville tilbringe ferien i utlandet. Men høye priser på drivstoff og strøm, samt krigen i Ukraina er nok mange litt usikre på hvordan ferien skal gjennomføres i år.
– Det kan slå begge veier. Kanskje vil flere som ønsket å feriere utenlands, heller tilbringe ferien i Norge i stedet, forklarer hun.
Jimmi Neiiendam står for den daglige driften
Også restauranten er godt rigget for å møte sesongens mange sommergjester. Tom Erik Tørresvold skal også i år som i 2020 og 2021 stå for driften av Trysnes Brygge Restaurant.
– Så har jeg gjort et aldri så lite scoop, ettersom Jimmi Neiiendam skal ta seg av den daglige driften, sier en godt fornøyd Tom Erik Tørresvold.
Han viser til at Jimmi har en allsidig bakgrunn. Han har vært i bransjen i over 30 år, og drevet i seks år Paulsens hotell i Lyngdal, og deretter Verftet i Ny Hellesund.
– Jeg har de siste to årene drevet Tiedemanns café i Mandal, og ser frem til å være en del av teamet her på Trysnes. Det er en trivelig gjeng, smiler Neiiendam.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Variert meny
Han lover en variert meny, med fisk og kjøtt, smørbrød, suppe og blåskjell som noe av det menyen omfatter.
Selskaper og arrangementer blir det også en del av, hvor både private legger ulike selskaper og markeringer til plassen, til bedrifter som legger kurs og andre treff til restauranten.
– Håndverkerfesten er jo blitt en tradisjon. Første året kom det 550 gjester totalt, og vi klare også å gjennomføre denne festen som er for bedriftene i Søgne både i 2020 og 2021, da med i tråd med strenge smittevernregler, sier Tom Erik Tørresvold.
Andre store arrangement blir Trysnesdagene 10.-12. juni og sjekteracet i juli.
Det krever en god stab å skulle sikre en god service og gjennomføring.
– Vi har en stab på en 13-14 totalt, men vi trenger alltid gode servicemedarbeidere, sier Tørresvold som oppfordrer både ungdom som har fylt 18 år – og voksne, om å ta kontakt.
– Vi kan love en aktiv tid, med svært varierte arbeidsdager, sier Tom Erik Tørresvold.